CryptoPotato
CryptoPotato
  • Kripto Para Haberleri
    • Bitcoin (BTC) Haberleri
    • Ethereum (ETH) Haberleri
    • Ripple (XRP) Haberleri
    • Pi Network (PI) Haberleri
    • Dogecoin (DOGE) Haberleri
  • Rehberler
  • Yeni Başlayanlar
  • Marj Ticareti
  • English
  • Kripto Para Haberleri
    • Bitcoin (BTC) Haberleri
    • Ethereum (ETH) Haberleri
    • Ripple (XRP) Haberleri
    • Pi Network (PI) Haberleri
    • Dogecoin (DOGE) Haberleri
  • Rehberler
  • Yeni Başlayanlar
  • Marj Ticareti
  • English
CryptoPotato
CryptoPotato
  • Kripto Para Haberleri
    • Bitcoin (BTC) Haberleri
    • Ethereum (ETH) Haberleri
    • Ripple (XRP) Haberleri
    • Pi Network (PI) Haberleri
    • Dogecoin (DOGE) Haberleri
  • Rehberler
  • Yeni Başlayanlar
  • Marj Ticareti
  • English
  • Kripto Para Haberleri
    • Bitcoin (BTC) Haberleri
    • Ethereum (ETH) Haberleri
    • Ripple (XRP) Haberleri
    • Pi Network (PI) Haberleri
    • Dogecoin (DOGE) Haberleri
  • Rehberler
  • Yeni Başlayanlar
  • Marj Ticareti
  • English
Home » Haberler » Ethereum’da Londra Hard Fork’u Sonrasında Şimdiye Kadar 12 Milyon Dolarlık ETH Yakıldı

Ethereum’da Londra Hard Fork’u Sonrasında Şimdiye Kadar 12 Milyon Dolarlık ETH Yakıldı

Yazar: Tuncay AYDINER

Son Güncelleme Ağu 6, 2021 @ 09:44
Ses oynatıcınızı hazırlama...

Merakla beklenen Londra hard forku, Ethereum’da sorunsuz bir şekilde başlatıldı ve artık yakılan işlem ücretleri gerçek zamanlı olarak takip edilebilir.

Ethereum Londra hard fork’u, işlem ücretleri düşüreceği için değil (gas, piyasaya Londra hard fork’undan sonra ciddi şekilde arttı), işlem ücretlerini yakacağı için merakla bekleniyordu.

Ethereum Londra hard fork’unda yer alan EIP-1559 yükseltmesi, ağdaki kullanıcıların işlem gerçekleştirmek için ödediği gas ve temel ücretlerin bir kısmını yakan bir mekanizmaya sahip. Bu nedenle EIP-1559 güncellemesi hala Proof-of-Work konsensüs algoritmasını kullanan Ethereum’un enflasyonist ekonomisi için oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Ethereum 2.0 ile birlikte Proof-of-Stake konsensüs algoritmasına geçecek olan Ethereum’un ekonomisinin deflasyonist bir hal alması muhtemel. Zira blok ödülünün azalması ve işlem ücretlerinin bir kısmının yakılması nedeniyle dolaşıma sürülen Ethereum miktarında ciddi bir azalma yaşanacak.

Şimdiye Kadar 12 Milyon Dolarlık Ethereum Yakıldı

Etherchain’e göre, Londra hard fork’unun faaliyete geçmesinden bu yana 24 saatten kısa bir süre içinde yaklaşık 4.330 ETH yakıldı. WatchTheBurn adlı diğer bir veri takip platformu ise 4.289 ETH ile benzer bir miktar bildiriyor.

Ethereum’un 2.840 dolarlık mevcut fiyatı göz önünde bulundurulduğunda, yakılan miktar 11.9 milyon dolara denk geliyor.

Şu anda dakikada 2.5 ETH yakılıyor. Bu orana göre Ethereum ağında günde 2.600 ETH yakılacak ve gas fiyatlarının arttığı dönemlerde yakılan Ethereum arzı da artacak.

Bu kulağa çok gibi gelse de, Ethereum arzı hala enflasyonist. Bankless’e göre 2021’in ilk yedi ayında yaklaşık 2,24 milyon yeni ETH piyasaya sürüldü. Yıllık bazda bu, ETH arzının yıl boyunca %3.3’lük yükseliş yaşayarak 3,8 milyon artacağı ve dolaşımdaki ETH arzının 114.1 milyondan 117,9 milyona yükseleceği anlamına geliyor.

EIP-1559 ve ETH 2.0’a geçiş birlikte Ethereum ağı deflasyonist bir hal alabilir. Zira raporlar Ethereum’daki enflasyon oranının %1,25 ile %2,66 arasında düşeceğini gösteriyor.

Mevcut arza ve yıllık 2021 yılındaki yakılan ETH rakamlarına dayanarak, Proof-Of-Stake’e geçişten sonra ETH’nin deflasyonist hale gelmesi güçlü bir olasılık. Yakılan ETH oranına bağlı olarak, Ethereum’un enflasyon oranı %1.05’e kadar gerileyebilir.

Ethereum’da Londra Hard Fork’u Sonrasında Gas Neden Arttı?

Öyle görünüyor ki Londra hard fork’unun yan etkilerinden biri de beklenmedik gas artışı oldu. Bitinfocharts verilerine göre, Ethereum’daki ortalama işlem ücretleri son bir veya iki gün içinde %70 artarak 15 dolara yükseldi.

Ethereum ekosistem araştırmacısı “trent.eth” (@trent_vanepps) Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda NFT piyasası, yükseltmeler sırasında işlemleri devre dışı bırakan borsalar, düşük gas limitleri belirleyen madenciler ve ETH’deki volatilite nedeniyle çok fazla ağ tıkanıklığı olduğunu ve bu nedenle de gas ücretlerinin yükseldiğini açıkladı.

1/ You know it's serious when we move to a screenshot!! You may see people asking, in relation to London / 1559:

"Why are gas prices (baseFee) high? Why are priorityFees ("tips") higher than 2 nanoEth (gwei)?"

RT to spread info! pic.twitter.com/LyUgR7VFNT

— trent.eth (@trent_vanepps) August 5, 2021

(Sponsorlu)
Binance’ten $600 Hediye (CryptoPotato’ya Özel): Bu linki kullanarak kayıt olun ve Binance’ten 600 dolar değerinde özel ödül kazanın (Detaylar).

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilirsiniz
Facebook Twitter LinkedIn Telegram

Yazar Hakkında

Tuncay AYDINER
Bu yazarın diğer yazılarına göz atın

2017 yılından bu yana kripto para ve Blockchain olmak üzere yıkıcı finansal teknolojilerle çok yakından ilgilenen Tuncay, tam bir kripto para tutkunu. Sektörel gelişmeleri çok büyük bir titizlikle okuyucuya ulaştırmayı amaç edinen Tuncay şu ana kadar yerli ve yabancı önde gelen birçok kripto para projesinde rol aldı.

Topluluğumuza Katılın

FacebookX YouTubeTelegram


Rehberler
Gelecek için Finansal Planlama Nasıl Yapılır?

Gelecek için Finansal Planlama Nasıl Yapılır?

ICO Nedir?

ICO Nedir?

2025 Yılında En İyi 5 Staking Platformu

2025 Yılında En İyi 5 Staking Platformu

Nexo (NEXO) Fiyat Tahminleri: 2025-2030

Nexo (NEXO) Fiyat Tahminleri: 2025-2030

Footer Logo
Hakkımızda

CryptoPotato’ya Reklam Ver

Hakkımızda | Bize Ulaşın

Kullanım Koşulları | Gizlilik Anlaşması | GDPR

Daha Fazla

IEO List | Evaluations

Airdrops

Sorumluluk Reddi Beyanı

CryptoPotato’da bulunan bilgiler alıntılanan yazarlara aittir. CryptoPotato’nun alım satım hodl veya herhangi bir yatırım şeklindeki görüşlerini temsil etmez. Herhangi bir yatırım kararı almadan önce kendi araştırmalarınızı yapmanız tavsiye edilir. Sitedeki verileri kullanarak yaptığınız işlemler, sizin kendi sorumluluğunuz altındadır. Sorumluluk reddi beyanının tamamını görüntüle.

© Copyright CryptoPotato 2016 - 2025
Scroll to top