Haberler
2 sene ago

2022 Yılında Bitcoin’le Ödeme Kabul Eden 9 S&P Şirketi

Tuncay AYDINER Nis 20, 2022 14:10

Geleneksel medya her ne kadar kripto para birimlerinin harcanmasının zor olduğu konusunda ısrarcı olsa da halihazırda birçok dev şirket kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul ediyor.

Hafta boyunca, birkaç büyük haber kuruluşu, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin temellerini kapsayan hikayeler yayınladı.

CBS’nin haberlerinden birinde, “Kripto paraları harcamak kolay değil” ifadelerine yer verildi. Bu beş yıl önce doğru olabilirdi, ancak 2022 yılında birçok küresel mağaza zinciri Bitcoin’i halihazırda kabul ediyor.

Bu yazımızda Bitcoin ile ödeme kabul eden 9 S&P 500 şirketine yer vereceğiz.

Kripto Para Ödeme Altyapıları Şimdiden Hazır

CBS Sunday Morning News makalesinden alınan aşağıdaki paragraf, insanların her gün satın aldığı şeyleri satın almak için Bitcoin’i kullanmanın çok zor olduğu izlenimi veriyor:

Şimdilik, harcamakta gerçekten zorlanacaksınız! Bir evcil hayvan dükkânına, bir içki dükkanına veya bir sosisli standına gidin ve kripto para birimiyle bir şey satın almanın çok zor olduğunu göreceksiniz. Bitcoin’i doğrudan kabul eden birkaç mağazadan biri New York’taki P.J. Bernstein Deli’dir.

İnsanlar çoğunlukla her gün veya her yıl evcil hayvan satın almaz. Bu nedenle evcil hayvan mağazalarında Bitcoin’le ödeme yapmak çok da önemli değil. Öte yandan bu, favori sosisli sandviç standı CashApp ile ödeme kabul etmeyen sosisli sandviç severler için üzücü. Zira CashApp, Bitcoin ile ödeme yapmayı Apple Pay veya kredi kartınızı kullanmak kadar kolaylaştırır.)

Ancak bazı büyük mağaza zincirleri ve çevrimiçi platformlar, 2022 yılında halihazırda ödeme için Bitcoin’i kabul ediyor (bazıları yıllardır hatta pandemiden bile önce Bitcoin’le ödeme kabul ediyor.)

Bu yazımızda değineceğimiz dokuz S&P500 şirketi veya yan kuruluşu (bu şirketlerin tümü NASDAQ Composite ve Dow Jones blue chip’leri olarak geçiyor) müşterilerinden ödeme almak için Bitcoin kabul ediyor. Bu şirketler, çeşitli finansal teknoloji ortaklarıyla çalışarak çok basit ve tamamen sorunsuz bir şekilde ödeme yöntemi olarak Bitcoin entegrasyonu sağlıyor.

2022 Yılında Bitcoin’i Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Eden 9 Şirket

Starbucks

Starbucks hayranları 2020 yılının Mart ayından beri Starbucks uygulamasına kripto para yükleyerek kahvelerini Bitcoin ile satın alabiliyor. 2018 yılında Starbucks, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın sahibi ICE ve Microsoft ile ortaklaşa başlatılan Bakkt, kahve dükkanları zincirinin Bitcoin’le ödeme kabul etmesine olanak sağlıyor.

Microsoft

Microsoft’tan bahsetmişken, Washington merkezli  yazılım devi Redmond, Xbox Live, diğer Microsoft oyunları, Windows uygulamaları ve diğer dijital ekstralar için Bitcoin ile ödeme kabul ediyor. Hatta Microsoft Bitcoin’i 2014 yılından bu yana kabul ediyor.

Whole Foods (Amazon, Inc.)

Whole Foods, 2019 yılında marketlerinde lider kripto para birimini ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladı. Bu, 2019’da Crate and Barrel ve Nordstrom’un kripto para kabul etmeye başlamasıyla aynı zamanda gerçekleşti. Bu şirketlerin hepsi ödeme altyapısı sağlayıcısı Flexa sayesinde Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etti. Flexa’nın Winklevoss ikizlerinin kripto para borsası Gemini ile de ortaklığı olduğunu belirtelim.

AT&T

Telekom şirketi AT&T, büyük bir cep telefonu şebeke sağlayıcısı ve kablolu televizyon, yüksek hızlı internet sağlayıcısı, AT&T, 2019 yılında BitPay ile ortaklaşa bir şekilde BTC’yi ödemeler için kabul etmeye başladı.

Overstock

2014 yılında Overstock.com, Bitcoin’i kabul eden dünyanın ilk büyük perakende şirketi oldu ve yalnızca çevrimiçi teknoloji meraklılarının zihninde değeri olan hayali internet para birimini memnuniyetle kabul edeceğini ve Bitcoin’le ödeme yapan müşterilerinin ürünlerini kapılarına kadar yollayacağını açıklayarak tüm dünyayı şok etti.

Home Depot

2019’dan itibaren Home Depot, Flexa tarafından desteklenen ödemeler için Bitcoin kabul etmeye başladı. Evini dizayn etmek isteyenler gerekli tüm malzemeleri ve araçları, kripto para birimini kullanarak Dow Jones endeksinde yer alan Home Depot şirketinden satın alabilir.

PayPal

2021 yılında dünyanın önde gelen finansal ödeme sağlayıcılarından PayPal, kullanıcılarına dünyanın dört bir yanında Bitcoin’le ödeme yapma seçeneği sunmaya başladı.

Twitch

Twitch kullanıcıları Bitcoin, Etheruem (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) kullanan yayıncıları desteklemek için bağışta bulunabilir. Bazı yayıncılar, Twitch’te yalnızca kripto para bağışlarından ortalama yüksek gelirli avukat ve doktorlardan daha fazla para kazanıyor.

Etsy

Blue chip online ticaret şirketi Etsy, kendi bağımsız mağazalarını işleten çevrimiçi mağazaların ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul etmesini kolaylaştıran entegrasyonlar sunuyor.

Share This Article
Tuncay AYDINER

2017 yılından bu yana kripto para ve Blockchain olmak üzere yıkıcı finansal teknolojilerle çok yakından ilgilenen Tuncay, tam bir kripto para tutkunu. Sektörel gelişmeleri çok büyük bir titizlikle okuyucuya ulaştırmayı amaç edinen Tuncay şu ana kadar yerli ve yabancı önde gelen birçok kripto para projesinde rol aldı.