Haberler
3 sene ago

2020 Yılı BTC Fiyat Tahmini Gerçekleşen Max Keiser’dan 2021 İçin 220 Bin Dolarlık Yeni Öngörü

Tuncay AYDINER Oca 10, 2021 17:10

2021 yılında iki önemli Bitcoin tahmini gerçekleşti. Bu tahminlerin biri 7 diğeri ise 3 yıl önce yapılmıştı. Cameron Winklevoss’un ve Max Keiser’ın Bitcoin fiyat öngörülerinin gerçekleşmesinin ardından akıllara Bitcoin’in bir sonraki hedef seviyesinin neresi olacağı sorusunu getiriyor.

Gerçekleşmesi yaklaşık yedi yıl sürdü, ancak Cameron Winklevoss’un Bitcoin fiyat tahminlerinden biri gerçekleşti. Gemini’nin kurucu ortağı ve erken dönem Bitcoin yatırımcılarından Cameron Winklevoss Bitcoin’in 2013 yılında 40 bin dolarlık fiyat seviyesine beklenenden daha hızlı bir şekilde ulaşacağı tahmininde bulunmuştu.

Winklevoss’un 2013 Yılında Yaptığı Bitcoin Fiyat Tahmini Gerçekleşti

Facebook’un fikir babalarından biri olan Cameron Winklevoss, 2013 yılında o dönemde oldukça iyimser bir tahminde bulunarak Bitcoin’in 40 bin dolara ulaşacağı öngörüsünde bulunmuştu.

Lider kripto para birimi o dönemde 900 dolardan işlem görüyordu. Bu nedenle Cameron Winklevoss’un öngördüğü gibi 40.000 dolara ulaşması için 45 katlık bir yükseliş yaşaması gerekiyordu. O dönem yaptığı açıklamada Cameron Winklevoss, Bitcoin’in 45 kat yükselmesi olasılığını “mini boğa senaryosu” olarak nitelendirmişti.

Bu ne zaman gerçekleşir bilmiyorum ama, muhtemelen herkesin beklediğinden çok daha hızlı olacak.

Bitcoin’in geride bıraktığımız hafta içerisinde, Cameron Winklevoss’un 7 yıl önceki bu öngörüsü de gerçek oldu. CryptoPotato, lider kripto para biriminin 40 bin dolara ulaşmakla kalmayıp 42 bin dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu bir kez daha kırdığını bildirdi.

Bununla birlikte, Winklevoss’un bu öngörüde bulunduğu dönemde dolaşımdaki BTC sayısı da oldukça düşüktü, bu nedenle Cameron Winklevoss BTC’nin 40 bin dolarlık fiyat seviyesine yükselmesi için 400 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması gerektiğini öngörmüştü. Günümüzde ise dolaşımda 18,5 milyondu aşkın BTC bulunuyor ve 39.726 dolardan işlem gören Bitcoin’in şu anki piyasa değeri Winklevoss’un o zamanki tahmininin neredeyse iki katı.

Geride bıraktığımız yaklaşık 7 yıl içerisinde üretilen yeni Bitcoin’lerle birlikte popüler kripto para biriminin 40 bin dolar seviyesine yükselmesi için 700 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması gerekti. Bu değerleme ile Bitcoin, dünyanın en değerli ilk on varlığı arasına yerini aldı. Popüler kripto para birimi Bitcoin, Mark Zuckerberg’in Facebook’u ve Elon Musk’ın Tesla’sına meydan okuyor.

Max Keiser’in Öngörüsü de Gerçekleşti

Keiser Report’un sunucusu ve Heisenberg Capital’in kurucu ortağı Max Keiser’in iki yıl önce 2018 yılında yaptığı Bitcoin tahmini de gerçek oldu. Max Keiser, 2018 yılındaki ayı sezonunda Bitcoin’in 2020 yılında 28 bin dolarlık fiyat seviyesine ulaşacağını iddia etmişti. O günlerde kripto para piyasasında çok kötü günler yaşanıyordu ve bu nedenle Max Keiser’ın bu öngörüsü çok da olası görünmüyordu.

Ancak Max Keiser öngörüsünde haklı çıktı ve popüler kripto para birimi 2020 yıl içerisinde 28 bin dolarlık fiyat seviyesine ulaştı.

Aynı zamanda bir Bitcoin boğası olduğu bilinen Max Keiser, Bitcoin’deki bir sonraki olası fiyat seviyeleri hakkında CryptoPotato’ya açıklamalarda bulundu. Max Keiser, Bitcoin için fiyat tahminini 65 bin dolar olarak revize etti.

Max Keiser, Bitcoin fiyatının 2021 yılında ulaşacağı seviyeler konusunda oldukça iyimser. Twitter hesabı üzerinden yaptığı yakın tarihli bir paylaşımda Max Keiser, BTC’nin 2021 yılını 220 bin dolar seviyesinde bitirebileceğini iddia etti. 220 bin dolarlık BTC fiyat öngörüsü şu an için oldukça zor görünse de lider kripto para birimi 2020 yılında neler yapabileceğini herkese kanıtladı.

Bitcoin’in Max Keiser’ın öngördüğü gibi 220 bin dolara ulaşması demek piyasa değerinin de 4 trilyon doların üzerine yükselmesi anlamına geliyor. Eğer bu öngörü gerçekleşirse Bitcoin, dünyanın en değerli şirketi Apple’ın piyasa değerini ikiye katlamış olacak.

Share This Article
Tuncay AYDINER

2017 yılından bu yana kripto para ve Blockchain olmak üzere yıkıcı finansal teknolojilerle çok yakından ilgilenen Tuncay, tam bir kripto para tutkunu. Sektörel gelişmeleri çok büyük bir titizlikle okuyucuya ulaştırmayı amaç edinen Tuncay şu ana kadar yerli ve yabancı önde gelen birçok kripto para projesinde rol aldı.